• Home
  • Kraamzorg
  • Uren en kosten

Uren en Kosten

Aan de hand van het indicatieformulier (LIP) worden de uren kraamzorg vastgesteld. Als de zwangerschap en bevalling goed verlopen, wordt 49 uur geïndiceerd. Afhankelijk van de persoonlijke situatie kunnen de uren aangepast worden. Er wordt gekeken naar wat nodig is voor jou als moeder, voor je kind en voor je gezin.

Alle kraamcentra in Nederland zijn verplicht te werken met dit Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg (LIP).

De indicatiestelling vindt op meerdere momenten plaats: tijdens de intake, direct na de bevalling en indien nodig tijdens de kraamperiode.

Kosten voor kraamzorg

De kosten voor kraamzorg worden altijd gedekt door je basisverzekering. Dus ook als je geen aanvullende verzekering hebt.
Kraam & Co levert tevens zorg in achterstandswijken.

Eigen bijdrage

Voor kraamzorg die je thuis ontvangt geldt een wettelijke eigen bijdrage van 4,40 euro per uur (2019).  Je ontvangt hiervoor een factuur, nadat de kraamzorg is verleend. Heb je een aanvullende verzekering? Dan kan het zijn dat de eigen bijdrage daaruit helemaal of gedeeltelijk vergoed wordt. Je kunt dit nalezen in je verzekeringspolis. Het is altijd verstandig om je zorgverzekeringspolis na te kijken. Je weet dan wat vergoed wordt en wat niet. Bij twijfel of vragen bel je naar je zorgverzekeraar.