Bernadette Klaphake met pensioen

's Nachts voor je baby zorgen; een richtlijn. (Baby Friendly)

Een baby krijgen en ouder worden is een hele bijzondere tijd. Je baby leren kennen en leren voor haar behoeften te zorgen, kan een van de meest bijzondere ervaringen zijn van je leven. Het kan echter ook uitdagend zijn, vooral als jij moe bent en hij wakker is en ’s nachts honger heeft. Het is misschien een geruststellende gedachte dat het zowel normaal als belangrijk is dat je baby ‘s nachts gevoed wil worden. Baby’s groeien snel in de eerste weken en maanden van hun leven en hebben een klein maagje. Daarom moeten ze dag en nacht eten om in die behoefte te kunnen voorzien. Lees meer...

(Gratis) Cursussen tijdens de zwangerschap

Ben je zwanger, woon je in Amsterdam en wil je graag een cursus of een workshop volgen, maar heb je een uitkering van op of onder het minimun niveau (alleenstaand €950,- / Samenwonend €1350,-), óf maak je gebruik van de stadspas?

Kijk dan eens op rondomdegeboorte.

Steunpunt huilbaby's

Je bent net moeder geworden! Wat bijzonder om je kleine wondertje in je armen te mogen sluiten. Wat fijn dat de kraamverzorgster de eerste week met je mee kijkt en je helpt en ondersteunt waar nodig is. Wanneer de kraamhulp na een aantal dagen weg gaat zullen er momenten zijn waarop je toch nog vragen hebt, je onzeker bent, je het idee hebt dat het nog niet lekker loopt. Stichting Steunpunt Huilbaby's biedt u de gelegenheid om gebruik te maken van Kraam-nazorg. Onze deskundige vrijwilliger kijkt graag met u mee, geeft adviezen, kijkt naar de draagkracht van de ouders en geeft u de kans om vragen te stellen.

Even voorstellen
Rita Willemse is één van onze enthousiaste vrijwilligers. Rita is al jaren werkzaam als kraamverzorgende en heeft sterk het verlangen om mensen te helpen met haar kennis en evaringen die zij in de afgelopen jaren heeft opgedaan. Rita hoopt mensen te kunnen helpen/begeleiden op gebied van onder andere rust en regelmaat, voorkeurshouding, onrustige baby's en (borst)voedingsproblematiek.

Wat biedt Kraam-nazorg
In overleg met de Stichting wordt een afspraak gemaakt met onze vrijwilliger en het gezin. Afhankelijk van de hulpvraag wordt bepaald of, wanneer en hoe vaak de Kraam-nazorg bij u langs komt. Rita is werkzaam in de provincie Utrecht en omstreken. Buiten deze regio wordt gekeken wat voor onze vrijwilliger haalbaal is. Kraam-nazorg is gratis. De enige kosten die u maakt zijn de de reiskosten en eventuele parkeerkosten van onze vrijwilliger. Voor vragen over Kraam-nazorg kunt u contact opnemen met de Stichting.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.